10 weboldal, ahol jogtiszta képeket talál

A fotózás mindig is a dizájn szerves része volt. Ma már nincs szükség arra, hogy öltönyös, kézfogós üzletemberekkel töltsük fel weboldalunkat/szóróanyagunkat.

Szerencsére egyre több olyan weboldal van, amely gyönyörű stock fotókat tartalmaz. A legjobb az egészben, hogy nagyrészük ingyenesen elérhetőek!

Ebben a bejegyzésben egy olyan tizes listát készítettünk, melyben ingyenes képekhez juthatunk hozzá.

1. pexels.com

pexels

 

A Pexels a CC0 (Creative Commons Zero) liszensz alapján kiváló minőségű és teljesen ingyenes fotókat publikál. Minden fotó cimkézhető, kereshető és könnyen kategorizálható. Épp egy havi fotó kihívással dobják fel a felhasználók figyelmét, hogy ne csak vigyék, hanem hozzák is a tartalmakat.

2. pixabay.com

pixabay

 

A Pixabay ingyenes stock fotókat, vektorokat és művészeti illusztrációkat kínál. Minden fénykép a Creative Commons Zero alatt jelenik meg. Nagyjából 1,4 millió kép közül tudunk kedvünkre válogatni.

3. freepik.com

freepik

 

A freepik közel 1000000 szabadon felhasználható képet kínál weboldalán, köztük kiemelt és prémium képekkel. Lehetőség van különböző előfizetési lehetőségekre is, mellyel plusz szolgáltatásokat, illetve egy olyan felületet érhetünk el, ahol profi minőségű, óriás felbontású képeket tölthetünk le, használhatunk fel.

4. stocksnap.io

stocksnap

 

A StockSnap számos gyönyörű, ingyenes stock fotóval és nagy felbontású képekkel rendelkezik. A webhelynek van egy nagyon hasznos keresési funkciója is, így egyszerűen böngészhet a rendelkezésre álló több ezer kép közül. Ezenkívül a webhely megtekintéseket és letöltéseket követ, így későbbi látogatáskor is megtalálhatja az Önnek ajánlott legnépszerűbb fotókat.

A StockSnap napi rendszerességgel több száz képet ad hozzá.

5. foodiesfeed.com

foodiesfeed

 

FoodiesFeed több száz gyönyörű, étellel, élelmiszerrel kapcsolatos nagyfelbontású képeket kínál. A tökéletes oldal étkezéssel foglalkozó bloggerek számára.

6. freestocks.org

freestocks

 

A Freestocks kiváló minőségű fényképeket kínál mind személyes, mind pedig üzleti felhasználásra a Creative Commons CC0 alatt. Hét kategóriába sorolt képeik közül számos utazással és természettel kapcsolatos.

7. picjumbo.com

picjumbo

 

A Picjumbo teljesen ingyenes fotók gyűjteménye az üzleti és személyes munkájához. Új fotókat töltenek fel naponta a legkülönbözőbb kategóriákba. Ezek közül – a teljesség igénye nélkül –absztrakt, étel, természet, technológia, divat. Lehetőség van általunk meghatározott összegért (!) a teljes Picjumbo tartalmat egy darab tömörített fájlként letölteni, megspórolva így rengeteg időt.

8. shotstash.com

shotstash

 

A ShotStash számos fényképet kínál - naponta új képeket adnak hozzá ingyenes, kereskedelmi és személyes használatra, mindezt jól átgondolt kategóriákba rendezve.

9. unsplash.com

unsplash

Az Unsplash nagyméretű, nagyfelbontású fotók hatalmas gyűjteményét kínálja, és az egyik legjobb forrást jelenti, ha profi képeket szeretnénk felhasználni weboldalunkhoz, kiadványainkhoz. Ezen felül minden nap jelentkezik a nap képével. Minden fotó ingyenes az Unsplash licenc alatt.

10. gratisography.com

gratisography

 

A Gratisography ingyenes nagyfelbontású képeket kínál személyes és kereskedelmi projektjeihez. Új, elképesztő képeket adnak hozzá hetente, melyeket szerzői jogok korlátoznak. Minden képet Ryan McGuire (Bells Design) készítette.


Nyomtatás   E-mail